luni, 9 aprilie 2012

Există și oameni de neînlocuit! Și pacificatori...

Andrei Neguță, un comunist numit de comuniști în calitate de ambasador al RM la Moscova, este atât de bun în meseria sa, încât noua guvernare proeuropeană nu a riscat să-l înlocuiască, de teamă că nu va reuși nici după 20 de ani să-i găsească un înlocuitor. Să ne rugăm acum acum să trăiască cât mai mult, să nu moară, ca să nu rămânem fără reprezentant al intereselor RM în Rusia.

Deci, acest Neguță ne previne că retragerea armatei ruse din Transnistria s-ar putea solda cu o catastrofă, cu mari neplăceri pentru Rmoldova. Pare foarte credibil, cunoscând rolul pacificator al rușilor în lume și incapacitatea planetei de a păstra pacea fără ei. Totuși, Neguță nu-și duce gândul până la capăt. El a uitat să ne informeze de ce Rmoldova nu se poate descurca fără forțele armate ruse pe teritoriul ei. Evident, pentru că rușii vor porni un război, prin intermediul cazacilor ori al conaționalilor lor pe care vor sări să-i protejeze cu armata lor. Și altfel, ne vor demonstra încă o dată că fără ei, pacea e imposibilă în Rmoldova.

Tare discret e Neguța ăsta. Înțeleg că diplomații nu spun nimic direct, că trebuie să citim printre rânduri și să înțelegem gâscă atunci când pronunță rață, dar ar putea fi uneori totuși un pic mai expliciți...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu