marți, 22 martie 2011

În RM, un homofob poate neutraliza dintr-o lovitură 1000 de activiști pentru drepturile omului, ziariști sau politicieni

Majoritatea absolută a activiștilor pentru drepturile omului, politicienilor, ziariștilor moldoveni sunt foarte ușor de intimidat când se află în dispută cu un adversar al Legii antidiscriminare. Pentru că ei vor să apară și drept buni, pufoși, puri, toleranți, dar se tem totodată de moarte să nu fie luați drept homosexuali. De exemplu, dacă luptătorii pentru drepturile omului vor fi la aceeași masă cu un singur homofob, să zicem cu Iurie Roșca, vor fi neutralizați foarte ușor. Pentru că homofobii în RM pot vorbi cu voce tare, hotărât, să atace continuu, să arunce cu învinuiri, în timp ce ”luptătorii” din cealaltă tabără sunt puși în situația de a se apăra, de a se disculpa, de a se arăta prietenoși bisericii și homofobilor, de a le înțelege și ierta prostia și ignoranța, de a le mirosi fundul, numai ca nu, dne ferește, să insulte cinstea și onoarea nației, homofobilor care este. Și nu oricine va îndrăzni să contraatace, ca Antonița Fonari, sarcastic și ironic, printr-o replică de genul: ”Pe dstră nu v-a întrebat nimeni de ce Voronin v-a numit bărbat adevărat”.

Sau, când moderatorul unei emisiuni va încerca să pună o întrebare care îl va face pe Roșca să-l suspecteze de homosexualitate, de parteneriat cu homosexualii, moderatorul cu pricina, în 95-99 la sută din cazuri, va începe să se spovedească homofobului că ei nu promovează homosexualitatea (de parcă asta ar fi un lucru rău în sine!), că nici nu e homosexual, că e credincios, că... Mai rămâne să îngenuncheze, să-i pupe mâna lui Roșca și să-i ceară iertare.

Dacă Roșca va declara bătându-se cu pumnul în piept că-i e greață de homosexuali, declarația lui nu va pune probleme nimănui. Toți cei prezenți la discuție vor respira ușurați că n-au fost ei înşişi învinuiți de păcatul mortal, care marginalizează și exclude din societate. Și vor încerca să-l îmbuneze pe homofobul scăpat din căpăstru, poate-poate reușesc să-l facă mai tolerant, neuitând bineînțeles să ne informeze periodic că ei nu sunt homosexuali și că nu promovează homosexualitatea.

Iată așa poți vedea aproape în fiecare zi spectacole absurde în care un homofob de grotă îi învârtește împrejurul degetului său mic pe o grămadă de politicieni, activiști pentru drepturile omului și ziariști cu vederi progresiste.

Domnilor ziariști, activiști pentru drepturile omului, politicieni (deși din ăștia nu sunt), decât să mergeți la o emisiune cu pretenția că apărați o categorie discriminată, ferindu-vă ca de dracul să nu fiți luați voi înșivă drept membri ai grupului ale cărui interese pretindeți că le reprezentați, dacă vă delimitați de ei ca de ceva rușinos, impur și murdar, poate că ați face mai bine să renunțați la emisiuni din astea. De ce să riscați, să vă expuneți? Nu înțelegeți că le faceți mai mult rău și că-i umiliți pe cei ce sunt nevoiți să audă despre sine tot felul de murdării, să fie obiectul general al batjocurii sociale? Mai bine nu vă angajați în dezbateri care vă depășesc, fie din cauza că nu cunoașteți problema în profunzime, fie din cauza prejudecăților și inhibițiilor specifice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu