sâmbătă, 12 martie 2011

Curat baştoveală!

Cu emisiunea de azi, de la ora 12, Jurnal TV s-a compromis demonstrând că este foarte departe de standardele unei televiziuni corecte şi echidistante. La emisiunea săptămânală de îndoctrinare religioasă, rezervată călugărului Baştovoi şi gestionată tot de el, au fost invitaţi doi monştri sacri ai baptismului moldovenesc şi american: Vasile Filat (pe post de traducător) şi Scot Lively - în calitate de expert. Ecumenismul bisercioşilor ortodoxişti şi protestanţi ar fi fost înduioşător poate, dacă nu era grotesc. Baştovoi a fost foarte interesat în special de actele homosexuale folosite ca ritualuri de iniţiere de către masoni. Pe parcursul emisiunii, călugărul i-a pus întrebarea lui Lively tocmai de 2 ori, în speranţa că va obţine, probabil, nişte amănunte mai picante. Apoi s-a arătat încântat, ca un Moş Vasâli, de tacticile şi strategiile de combatere a flagelului homosexual, expuse de Scot. Cică, în primul rând ar trebui boicotate instituţiile media care promovează homosexualitatea. Acestea ar fi, de regulă, de sorginte liberală. Agenţii religioşilor vor folosi tactica boicotului, vizitând organul de presă în cauză şi prevenindu-l că va suferi pierderi economice imense dacă nu-şi va schimba politica editorială. Naivul! El crede că RM e un stat american. Aş fi fost şi curios să aflu măcar un nume de ziar, televiziune, radio din RM care să fie liberal în sensul atribuit de Lively, adică prietenos şi favorabil homosexualilor. Poate doar Jurnal TV, unde propaganda homofobă e la ea acasă.

Baştovoi a încercat să traseze o paralelă între comunişti şi homosexuali, uitând că religioşii şi comuniştii sunt la fel de fanatizaţi când vine vorba de homosexuali. Lively şi-a exprimat chiar admiraţia faţă de URSS, care a împiedicat producerea revoluţiei sexuale, aşa cum s-a întâmplat în SUA acum jumătate de secol. Dar este adevărat, fie vorba între noi, şi că sovieticii s-au descurcat perfect fără ajutorul religioşilor, pe care îi tratau pe picior de egalitate (ca un soi de devianţi) cu homosexualii şi probabil din această cauză Baştovoi era mai puţin tentat să laude virtuţile comunismului sovietic. Aşa că religioşii şi comuniştii sunt pe aceeaşi parte a baricadei când e vorba de drepturile minorităţilor sexuale, oricât de mult s-ar jena unii din ei de alianţa ideologică care îi uneşte în cuget şi simţiri.

Deci, Jurnal TV şi-a mai dat o dată arama pe faţă prin difuzarea unei emisiuni homofobe, la care a participat doar o singură parte implicată în conflict. Corect ar fi fost să fie invitaţi şi reprezentanţi ai părţii vizate de homofobi ori să le fie rezervată şi lor o emisiune de o oră, în cadrul căreia să-şi expune ideile. Dar Jurnal TV se pare că nu e interesat de pluralismul de opinii. Şi de ce ar fi, când e mult mai uşor să fii o televiziune de tip sovietic.

În continuare, până la încărcarea pe situl Jurnal TV a emisiunii lui Baştovoi, vă propun să vă adăpaţi din înţelepciunea şi bunătatea Dzeului iudeo-creştin şi a adepţilor lui, vizionând un filmuleţ la temă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu