marți, 15 martie 2011

Află adevărata cauză a catastrofei "naturale" din Japonia

Blogherul de la "Moldova Creştină" ne explică sensul catastrofei din Japonia. Cum era şi de aşteptat, un creştin adevărat nu putea decât să confere sens şi finalitate unui fenomen natural, care ar fi în strânsă legătura cu morala religiei iudeo-creştine. Nici măcar cu Budismul, nu. Anume cu iudeo-creştinismul! Şi ştiţi ce-a provocat mânia lui Hristos-Jahve? Dacă nu ştiţi, aveţi ocazia să o aflaţi de la pastorul baptist Vasile Filat.

Stimabelul a citit de la un capăt la altul Biblia, a întors-o pe-o parte şi pe alta, a frunzărit-o, a scociorât prin paginile ei îngălbenite, analizat, sintetizat, speculat, rugat şi a obţinut răspunsul mult aşteptat de toată lumea. Da! Parada gay de la Tokio a provocat cutremurul din Japonia. Mai mult, pastorul le previne şi pe celelalte ţări care tolerează homosexualitatea că şi pe ele le aşteaptă pedeapsa binemeritată.

Dar dacă vă imaginaţi că pocăiţii se rezumă doar la formulări de concluzii juste vizavi de originea cutremurelor însoţite de tsunami şi explozii la centralele nucleare, doar la ameninţări care decurg logic din context şi raţionamente, vă înşelaţi amarnic. Pentru că nişte creştini adevăraţi îi ajută pe cei loviţi de nenorocire. După cum ne informează pastorul Filat pe blogul său personal, astăzi, mai mulţi creştini vor dedica întreaga zi postului şi rugăciunii pentru poporul japonez. Nu-i aşa că prietenul la nevoie se cunoaşte?

Cu părere de rău, savanţii ştiu ce planuri are Dzeu în privinţa japonezilor. Cică, peste câteva zile se aşteaptă un nou cutremur devastator, însoţit de un tsunami pe măsură. Cine ştie, poate că savanţii calculează acum cam câte rugăciuni vor fi nevoiţi să înalţe japonezii, câte cruci, stele vor trebui să-şi facă ca să prevină o nouă catastrofă, câte mătănii vor trebui să bată ca să îmbuneze divinitatea. Poate vor calcula la ce parade să se renunţe ca să reducă cel puţin la un sfert din intensitatea cutremurului. Ar fi bine totuşi ca savanţii să-şi intensifice calculele şi cercetările, poate dau peste cap măcar un plan de-al Domnului, pe care-l vor "bate" cu propriile lui arme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu