marți, 23 noiembrie 2010

Cine l-a răpit şi torturat pe Reşetnikov

Personal, nu cunosc cine l-a agresat pe Reşetnikov, de aceea nu voi arăta acuzator cu degetul. Totuşi, un om în ţara asta ştie cu precizie cine i-a bătut nepotul (sau ce rudă i-o mai fi fiind el). În opinia fermă a ex-preşedintelui RM, operaţiunea a fost planificată de AIE. Afirmaţia este una serioasă, foarte gravă şi anchetatorii n-ar trebui să facă abstracţie de ea, ca şi cum ar fi o speculaţie electorală. Interpretarea asta poate fi apanajul unor partide politice sau al alegătorilor miopi. Organele de investigaţie însă, ar trebui să-l ancheteze serios pe Voronin, ca să afle amănuntele necesare şi să penalizeze făptaşii. În caz contrar, dacă declaraţia e mincinoasă, să-l miruiască după merit, conform prevederilor legale, pe fostul boss roşu, de care toate lumea încă se teme pe aici. Sau să-i zmulgă într-un final recunoaşterea faptului că declaraţia a fost doar o speculaţie politică, nu o mărturie bazată pe fapte. Poate aşa, politicienii vor învăţa să se exprime mai nuanţat, să fie un pic mai puţini categorici, incendiari, să-şi asigure o portiţă de scăpare, folosind cât mai frecvent cu putinţă formule gen "cred că", "în opinia mea", "s-ar putea".

E destul de stupidă încercarea lui Voro de a-şi drege reitingul, aflat în cădere liberă, pe ultima sută de metri cu argumente gen: "au încercat să afle chestii compromiţătoare despre Voronin sau PCRM", în ideea că Voro şi Kompania sunt atât de imaculaţi, încât AIE, în disperare de cauză, s-ar apuca să tortureze foşti şefi de securitate. Dar chiar nici aşa, după 5 ore de chinuri straşnice, n-au reuşit să afle nimic care să păteze imaginea incoruptibililor Voro şi PCRM. Mai ales dacă pornim de la ideea că electoratul dezamăgit al comuniştilor oricum n-ar migra înspre partidele liberale, ci spre rudele mai apropiate, de stânga. Deci s-ar putea ca vinovatul să se ascundă fie la vecinii roşii, fie chiar în propria ogradă. Nimic nu este exclus.

Totuşi, să nu-i subapreciem pe investigatorii împuterniciţi cu descifrarea enigmei. Cu siguranţă, sunt suficient de şmecheri ca să ia în calcul orice scenariu. Pe care sper să-l aflăm cât mai curând posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu