vineri, 27 decembrie 2013

Țara lui Roma și a lui Babenko

Dacă nu știați, în RM un rector de universitate nu va fi considerat infractor dacă sechestrează un jurnalist și îl strangulează. La fel, judecătorii nu vor remarca nimic ilegal și în cazul unui portar, angajat al unei instituții private, care restricționează ilegal accesul la justiție într-o judecătorie întreținută din bani publici, agresând fizic și psihic și înjurând de ți se ofilesc urechile, ceva de genul: „Amuș îț frec ibalnicu!”. Dimpotrivă, vinovat e considerată victima. Probabil pentru tupeul și insolența de care a dat dovadă, apărând în fața unor personaje foarte importante, total absorbite de griji pe măsură.

Iar coaliția de la guvernare n-are nimic în comun cu dezastrul din cea mai coruptă instituție a statului - Justiția. Ea ne cântă refrene dulci despre reformă. O reformă care să le apere doar lor interesele de clan. Dar ce le pasă lor, daunele morale impuse de CEDO nu le acoperă ei, ci poporul inconștient, ușor de păcălit cu un kilogram de orez ori un litru de ulei.

Vedeți în continuare două filme, în care se vede clar ce fărădelegi poți să faci în RM și să nu plătești nici măcar o amendă.

P.S. Apropo, se vede clar un atac concertat al judecătorilor moldo împotriva fraților Brega, pe care-i hărțuiesc cu amenzi maxime pentru acțiuni absolut legale, scoțându-i basma curată pe agresorii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu