sâmbătă, 14 decembrie 2013

PAZOR! A părăsit cu coada între picioare câmpul de luptă

bouronin1Există rușine mai mare pentru un politician din opoziție decât să refuze un duel verbal, o polemică cu un prim-ministru? Puțin probabil. Doar că moltofenii nu receptează gestul drept o retragere a cozii între picioare sau punerea ei pe spate, cu părăsirea grabnică a câmpului de luptă, în lipsa inteligenței și a unor argumente forte.

Zilele astea, Voronin a pierdut un chilipir excepțional refuzând să polemizeze cu prim-ministrul Leancă în cadrul unei emisiuni tv. Se știe că un opoziționer nu are prea multe de făcut în cazuri din astea decât să critice, mai ales că într-o țară cum e Molotova ar fi avut ce. Trebuia doar să se informeze puțin, să adune niște date și tirul distrugător ar fi fost asigurat. Totuși, Voro a preferat să părăsească câmpul de bătaie cu coada între picioare.

De aici se poate de concluzionat că fie Voronin și-a pierdut capacitatea de a înțelege problemele puse în discuție și de a se pronunța inteligibil pe marginea lor, în cazul în care a fost în general capabil vreodată de asta, că momentan nu e în stare să facă nici măcar glume de doi bani, cu care trezea hazul până acum, nefiind obligat să spune și ceva inteligibil, fie că PCRM nu a mai riscat să-l lase de unul singur într-un studiou, după bâlbele ori aiurelile de la ultimele marșuri comuniste, când nu a fost în stare să lege o frază coerentă, fie că liderul comunist s-a simțit copleșit, strivit de inteligența și personalitatea conlocutorului, în cazul în care mai e capabil să conștientizeze ceva.

Norocul comuniștilor e că populația, electoratul sunt cam la nivelul senilului Voronin (de aici și popularitatea ultimului), respectiv refuzul rușinos de a participa la un duel verbal (în care prim-ministrul urma să se apere, justifice, să ofere răspunsuri la acuzații) nu a fost receptat drept o gravă lovitură de imagine pentru dezertori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu