duminică, 8 decembrie 2013

Cei mai protejați tineri din lume

milonov_01Studenții din Sankt Petersburg care încă n-au împlinit 18 ani și care se vor reține la biblioteca facultății ori, în general, la Universitate din cauza cursurilor programate seara târziu, vor trebui să-și aștepte părinții să-i ia acasă. Asta pentru că deputatul Milonov a propus un proiect de lege, adoptat deja în primă lectură, în care se stipulează că persoanele cu vârsta de până la 18 ani nu au voie să iasă din casă după ora 22.00, neînsoțite de părinți. Atenție, un tânăr sau tânără de 17 ani și 11 luni are dreptul să iasă DOAR în stradă, însoțit de părinți, în baruri nu are voie nici măcar însoțit de santinelele obligate să le șteargă în continuare mucii, deși progeniturile ce pot măsura și 2 metri în înălțime nu frecventează demult grădinița. Sau, dacă părinții vor întârzia să vină, cel mai degrabă profesorii îi vor însoți până acasă, deși aceștia vor încălca legislația dacă nu vor avea o autorizație semnată și ștampilată de un notar care să le permită dreptul de a juca rolul de tutore.

Mai complicat va fi în cazul muncitorilor de 16-17 ani, a căror tură de zi se termină la 22.30 - 23.00. Dar presupun că vor încropi ei vreun regulament, să nu fie nevoiți sărmanii mineri, siderurgiști, hamali etc. să-și aștepte părinții ori buneii din alt capăt de oraș, să-i însoțească protector până acasă. 

Probabil, tinerii din Sankt Petersburg se simt cei mai protejați din lume și îi sunt foarte recunoscători lui Milonov. Interesant, cine urmează să fie protejat, în sensul să nu aibă dreptul de a păși singur pe stradă, după o anumită oră? De fapt, cetățenii trebuie protejați de o autoritate paternă, că ei sunt iresponsabili, ca niște copii, și pot să-și facă rău în totală necunoștință de cauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu