luni, 9 decembrie 2013

Kapushon e mult peste Carla

Deși alde Carla 's Dreams se voia un promotor al specificului local, în realitate nu a făcut decât să promoveze un moldovenism rudimentar, primitiv, reprezentându-i mai degrabă pe gopnicii rusificați decât pe moldovenii neaoși. În schimb, noua formație ce a răsărit pe scena autohtonă pare să fie exact ce pretind cei de la Carla că ar fi. E vorba de Kapushon. Am ascultat foarte puțin din creația lor, dar câteva piese m-au surprins plăcut. Accentul lor nu e unul scremut, de pațani cu paneatiy, ci natural, moldovenesc neaoș, așa cum e graiul basarabenilor de la țară.

Băieții mai sunt originali și prin faptul că nu preiau de-a gata temele ori locurile comune ale formațiilor hip-hop consacrate, creația lor păstrând un specific local, fără să fie provinciali în același timp.

Cu siguranță, băieții ăștia merită mai multă atenție și sper că vor ajunge departe, nefiind nevoiți să-l imite pe un Cheloo ori alți monștri ...stupizi ai genului.

Vă propun spre ascultare în continuare un soi de baladă hip-hop (probabil, definiția e un oximoron, dar nu sunt specialist în domeniu), care va deveni hit într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat în lumea românofonă. Cel puțin pe mine, care nu sunt un meloman convins, m-au impresionat plăcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu