sâmbătă, 23 noiembrie 2013

PLDM vrea să ne limiteze drepturile și libertățile?

Dacă Parlamentul va da curs cererii MAI-ului privind modificările la Legea întrunirilor, RM va fi întors în plină epocă comunistă. Și, cel mai degrabă, vor fi acceptate pentru că MAI e un soi de filială a PLDM. Sau greșesc eu și Recean nu a fost desemnat ministru în baza unui algoritm de repartizare a funcțiilor?

Deci, ce propun frumoșii cu epoleți. Ei vor reguli noi, specifice pentru un regim dictatorial, privitoare la întruniri, adică: să fie interzise protestele în imediata apropiere a instituţiilor de stat, ambasadelor şi penitenciarelor; organizatorii protestelor cu un număr redus de participanți vor trebui să se milogească din nou la la Primărie ori aiurea, cu 5 zile înainte de data desfășurării acțiunii, pentru a obține autorizație de protest.

Ar mai fi acolo niște nuanțe gen participarea obligatorie la acțiune a unui procuror, dar asta nu e o măsură în stare să surpe democratizarea țării, să împiedice libertatea de exprimare și întrunire.

Respectiv, PLDM, prin intermediul unei instituții la cârma căreia a desemnat boss-ul, vrea să ne limiteze libertățile. Șmecheri, nu-i așa? Nu toți se vor prinde că e opera lor, pentru că instituțiile statului sunt văzute de mulți neavizați ca fiind independente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu