marți, 19 noiembrie 2013

Dreptul de a fura este unul fundamental!

camereLa Chișinău, proteste peste proteste. Șoferii militează pentru dreptul de a urca beți criță la volan și de a nu mai ține cont de semnele de circulație. De camerele instalate de-a lungul străzilor nici vorbă nu poate fi. Ele le distrug confortul și intimitatea.

La rândul lor, poliția rutieră cere categoric dreptul de a lua mită de la toți șoferii: și cei care au încălcat regulile de circulație, și cei care nu au le-au încălcat. Sau cei de la guvernare își imaginează că e posibil să supraviețuiești doar cu salariul mizerabil? Dacă fură ei, să fie buni să-i lase și pe alții să o facă.

La fel, și muncitorii de la fabricile de lactate își cer dreptul de a dilua laptele cu apă, brânza cu urdă și smântâna cu făină. Doar tre să supraviețuiască și lăptarii cumva.

Se pare că toate branșele profesionale au preluat experiența de muncă a bănănăreselor de la Piața Centrală și a judecătorilor din instanțe, experiență pe care vor să o implementeze și la locurile lor de muncă. Numai așa, consideră ei, va fi obținută stabilitatea și armonia în țară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu