joi, 11 octombrie 2012

Devuşkin de la Feteşti

Alio, garaj, despre care diasporă maldavinească vorghiţi? Cum se face că ruşii, ucrainenii, găgăuzii etc. din RM sunt consideraţi minorităţi etnice, iar molodvenii, inclusiv cei care s-au născut pe pământuri româneşti ocupate de Ucraina, se numesc diasporă??? Dl Fetescu, care numai de aberaţii se ţine de când a venit în Basarabia, când a emigrat în Ucraina? Acum 10 sau 20 de ani? Că doar nu s-a născut acolo. Dacă se năştea acolo, mai puteam spune despre el că e din diasporă? Poate îi confeream titlul de minoritar etnic? Apropo, nu vă pare ciudat numele lui de familie? Ce fel de moldovean pur este el, cu numele ăsta românesc - Fetescu? Nu simte că-l compromite? Ar putea să se prezinte Fetescov ori Devuşkin, să fie un adevărat maldavan, dacă tot are fobie de limba română şi de marşurile unioniste de la Chişinău.

Nu ştiu, nu ştiu, dar eu nu-mi imaginez totuşi să se adune, la Moscova, reprezentanţi ai ruşilor din toate fostele republici unionale, care să fie numiţi "diasporă". Ei nu sunt, evident, un corp străin, încă neintegrat în ţările unde au emigrat. Dimpotrivă, sunt consideraţi mai băştinaşi decât băştinaşii, cu mai multe drepturi şi privilegii.

Vă mai uimeşte, după toate prostologiile kremlineze ale unui diasporiot gen Fetescu, discursurile revanşarde ale ministrului de externe rusnac, care pretinde că Basarabia e pământ rusesc de la origini?   Sau lipsa totală de reacţie a diplomaţiei de pe Bâc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu