marți, 10 mai 2011

Vrei să fii mamă? Îngrașă-te!

Instituțiile statului cum ar fi judecătoriile, penitenciarele, casele de copii, organizațiile de asistență socială, spitalele etc. au în permanență nevoie de materie primă, altfel riscând să le fie sistată activitatea sau redus drastic personalul. Puse în fața supraviețuirii, acestea pot deveni periculoase pentru cei pe care ar trebui în realitate fie să-i protejeze, fie să le reprezinte interesele.

Deci, unii funcționari ai statului, în inventivitatea lor nesecată, încearcă să facă rost de ”materia primă” necesară pentru funcționarea instituțiilor la care sunt angajați. Adică își exercită abuziv împuternicirile cu care au fost abilitați și își supun victimele, invocând motive unele mai aberante decât altele.

Vizionând filmulețul de mai jos, am avut impresia că mă aflu în regatul lui Orwell. O mamă este deposedată de copii, iar cei ce au comis abuzul au inventat niște pretexte absolut aberante. Asistenții sociali s-au arătat nemulțumiți ...de constituția fizică a femeii. Cică e prea slabă. Apoi nu le-au convenit nici condițiile locative. Probabil au și ei un simț elementar al absurdului, grotescului și au simțit că simpla referire la kilogramele mamei ar putea să le invalideze diagnosticul. Într-un final, copiii au fost dați în custodia unei femei care primește salariu pentru asta. Rezultă că cineva a creat un job în baza calicirii psihice a unor cetățeni liberi. Nu m-aș mira ca și traficul de copii să aibă loc în baza unor astfel de scheme ilegale și profund amorale.

Acum mă întreb la ce tertipuri recurg alte instituții care sunt nevoite să inventeze probleme false pentru a se pricopsi cu ”materia primă” atât de necesară, cu oamenii pe care îi folosesc la bunul lor plac? Medicii din spitale inventează boli sau le creează prin administrarea unor tratamente inadecvate? Polițiștii fabrică dosare... E mai greu pentru profesori, care nu pot naște peste noapte elevi. Deși, la fantezia lor, ar trebui să poată găsi ieșire din situație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu