luni, 27 decembrie 2010

Încă o dată despe cel mai mare jurnalist de pe globul Moldova, Constantin Tănase

Vă spuneam în articolul precedent că marele Constantin Tănase încearcă să cureţe rahatul cu care s-a acoperit Filat, arătând cu degetul înspre maleficii fundamentalişti ortodocşi. Dar să vedem ce ministere are în subordine premierul şi cine stau în fruntea lor, ca să ne creăm o idee despre calitatea, integritatea şi pregătirea lor profesională.

Vedeţi aici ce răspuns a obţinut la demersul său Mitropolia Moldovei de la Chişinău din partea unor ministere - care nu sunt totuşi filiale ale BOM, ci instanţe subordonate lui Filat - la demersul ei categoric vizavi de cartea "Sexul povestit celor celor mici". Când am citit luările de poziţie, am avut impresia că sunt în plin stalinism. Cu comisari care iau atitudini " adecvate" şi care abia aşteaptă să se formeze condiţiile necesare ca să-i întemniţeze pe vinovaţi. Cu Minister al Culturii care acceptă doar lucrări care au la bază realismul socialist. Cu un spital psihiatric ai cărui specialişti îşi freacă mâinile de bucurie că timpurile se schimbă şi vor putea şi ei să se afle în treabă, ca altădată. Cu un Minister al Sănătăţii care se specializase pe denunţarea bolilor pacienţilor (mai ales venerice), la locul de muncă al acestora, contribuind la stigmatizarea, discriminarea, marginalizarea sau chiar eliminarea lor din sistem.

Dacă aş fi fost credincios, mi-aş fi făcut cruce probabil. Dar aşa m-am limitat doar la împrospătarea feţei cu apă rece. Bineînţeles că Vladimir Filat nu are nici în clin nici în mânecă cu cele expuse mai sus. Şi nici ministerele subordonate lui. Ei doar nu sunt de vină că ortodoxismul moldovenesc e atât de fundamentalist. Şi cine ne poate lumina, edifica şi informa mai bine când vine vorba de micile scandaluri în care e implicat cabinetul Filat decât cel mai faimos ziarist al plaiului, care este Constantin Tănase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu