duminică, 21 septembrie 2014

POLIȚIA MEDICALĂ. CNAM îi presează tot mai tare pe șomeri!

cnamOleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale Ungheni a acestei companii, spune că la început sunt „pescuiţi" fondatorii de întreprinderi, notarii, avocaţii şi patentarii, care nu şi-au plătit prima de asigurare. După aceasta juriştii agenţiei îşi vor îndrepta atenţia spre cei care lucrează la negru, cântă la nunţi şi cumetrii, muncesc ocazional ş.a.”. (deschide.md)

OK, mai înțeleg cănd notarii, avocații, proprietarii de întreprinderi sunt solicitați de CNAM privitor la taxa pentru polița medicală, dar și în cazul lor ar trebui să se constate dacă au avut venituri pe parcursul anului. În plus, ei poate că nu vor să se folosească de serviciile statului, de ce să fie impuși? Însă e culmea, când statul îi „pescuiește” (bine că nu-i „vânează”, cum se întâmplă, de fapt) pe cei care muncesc ocazional, câteva luni pe ani. În baza cărui criteriu sunt amendați oamenii ăștia sau impuși să cumpere poliță? Adică ei ar trebui să cumpere mai întâi un serviciu al statului și abia apoi să se gândească la supraviețuire: alimente, achitarea facturilor etc. Și ce se întâmplă dacă omul mai are și copii?

cnam1Dar ce le pasă funcționarilor de la CNAM, deputaților, miniștrilor și altor ca ei, care trăiesc pe picior larg? Important e să le vină banul la buget, indiferent în ce mod. Zdohnească măcar și de foame, n-au decât să înghețe, să umble jegoși, dar să ne plătească taxa! Și ce fel de stat e ăsta, care îi împinge, practic, pe cei veșnic semiflămânzi să fure pentru a le achita lor polița. Dacă era un stat normal, cu funcționari teferi la minte, ar fi fost bucuros că oamenii nu ies în stradă cu proteste pentru că n-au ce mânca, deoarece au doar munci sezoniere din care abia supraviețuiesc și că nu devin infractori din cauza asta. Ei bine, statul nostru e unul mai special. El vrea să ne solidarizeze cu orice preț în jurul minunatei lui polițe medicale.

Și ultimul zvon la temă. Cică CNAM îi va amenda pe toți boschetarii cu 10 mii de lei pentru că aceștia nu și-au procurat poliță în ultimii 2 ani. Dace se vor opune, executorii judecătorii vor tăia toți boscheții din zona în care aceștia locuiesc, ca să le fie de învățătură. Strașnice organe avem, nu-i așa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu