joi, 4 septembrie 2014

Cea mai solidară plăcintă din lume. Urmează mămăliga

placintaDacă guvernanții noștri s-au manifestat astfel la tăierea cele mai lungi plăcinte cu mere din istoria umanității, mi-e teamă să-mi imaginez ce vor face și cum vor împărți preconizata mămăligă de 600 kg. Cred că nici pictorii olandezi nu ar fi visat la o frescă ce ar fi redat cu mai mult naturalism viața la țară a boierilor moldoveni ce se îndoapă ori tremură de nerăbdare să-și umple gura cu bucate tradiționale. Sunt nelipsite și femeile împopoțonate cu straie naționale, și cameramanii de partid ce imortalizează îmbucăturile de solidaritate, și premierul ce ține neapărat să înghită toată plăcinta dintr-o singură înghițitură.

Așteptăm imagini la fel de expresive și de la înfulecatul mămăligii uriașe. Ce va rămâne, nu se va pierde. Le va reveni lui Dodon și celor 50 mii de maidanezi ce și-au anunțat și ei dorința de a ieși în stradă, ca să fie incluși în Guiness Book.

Rămâne de văzut ce folos real au din solidarizările astea culinare producătorii agricoli. Să sperăm că beneficiază mai mult decât săracii de pe urma activității lui Dennis Moore. 1. Varianta rusă 2. Variantă engleză

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu