vineri, 12 septembrie 2014

Abuzurile în cazul Duplinschi continuă. Mafia poliței medicale presează cumplit populația săracă și fără un loc de muncă

Se vede cu ochiul liber că arestarea cetățeanului de la Ștefan Vodă, pe motiv că nu a achitat taxa pentru polița medicală, face parte dintr-un scenariu mai extins, în care sunt implicate autoritățile de nivel guvernamental. Mai mult, acum se tergiversează examinarea recursului la Curtea de Apel, deși termenul limită e de 3 zile, iar funcționarii de la instanța în cauză țin într-un secret total orice informație ce ține de rejudecarea cazului, deși sunt obligați să răspundă solicitărilor celor interesați, nu să invoce motive unul mai aberant decât altul.

Disperate că oamenii nu-și procură dezastrul de poliță, majoritatea lor fiind săraci lipiți pământului, autoritățile au decis să recurgă la teroare. Articolele din presa de buzunar par să fie plătite de comanditari, pentru că reflectă strict poziția Ministerului Sănătății și a CNAM, prezentându-ne obligația de a plăti taxele pentru poliță și, respectiv, încarcerarea pentru neonorarea obligației drept o pedeapsă sacră, inevitabilă. Totul ne este înfățișat ca pe o realitate prezentă încă de la facerea lumii, ca și cum decizia arbitrară și voluntaristă nu ar fi fost adoptată de parlamentarii care au făcut totalmente abstracție de drepturile omului și ca și cum legea în cauză nu ar putea fi modificată în sensul anulării sancțiunilor medievale, tot în același Parlament, dacă nu de actuala guvernare, atunci de alta sau de către Curtea Constituțională, la inițiativa unui deputat ce a ajuns în forul legislativ cu sprijinul larg al electoratului antipoliță.

Autoritățile au toate șansele să aprindă pălălaia în viitorul apropiat cu abuzurile ce le comit instanțele lor de judecată. Iar guvernanții ar putea lichida găurile din buget foarte simplu: să nu mai acorde scutiri de impozite ori facilități fiscale bogătanilor sau rudelor ce au în mâini aproape toată economia acestei țări europene doar cu numele. Și atunci nu va mai fi nevoie să faceți țapi ispășitori din săracii ce nu au polița voastră jegoasă. Pentru că asta s-ar putea să vă scumpe foarte scump, mai devreme sau mai târziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu