miercuri, 9 aprilie 2014

CRIMINAL! Minor torturat fizic și psihic în cadrul unei anchete ilegale

Ilegale, în primul rând pentru că s-a desfășurat în absența unui adult apropiat minorului. Dar mai ales pentru că au aplicat forța și șantajul psihic pentru a-l determina să facă depoziții în defavoarea lui! Băiatul susține că activitatea „legală” a sectoristului și altor doi polițiști era dublată de complicitatea popei din sat, care l-a învinuit de furt. Ei, probabil, și-au imaginat că prezența persoanei în sutană asigură legalitate și moralitate acțiunilor ce par desprinse dintr-un film cu răufăcători.

Deci lovituri aplicate unui minor, presiuni psihice, privarea de libertate, de posibilitatea de a-și satisface nevoile fizice... Vor ajunge polițiștii „di la Moldova” să înțeleagă vreodată că procedura legală de investigare a unei eventuale încălcări/infracțiuni nu e un moft de care se poate face abstracție, că tortura fizică și psihică e criminală, nemaivorbind de cazurile când se aplică copiilor? Unde le sunt urechile când sunt informați despre realitățile în cauză? La păscut? Parcă nu cred, totuși, că sunt investiți în funcție fără să fie cât de cât instruiți!

P.S. Din afirmațiile minorului, popa i-ar fi promis 500 de lei pentru returnarea unui DVD. Oare ce înregistrări atât de prețioase o fi păstrând acolo? Chiar m-a făcut curios. 500 de lei pentru un DVD... hmmmm...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu