vineri, 31 ianuarie 2014

O nouă crimă foarte gravă pe plai - filmatul agresiv

În RM, un nou concept „juridic” a început să se bucure de o popularitate imensă în rândul procurorilor aborigeni. E vorba de „filmatul agresiv”. Mai întâi, șeful Procuraturii Municipale, Ivan Diacov, s-a autosesizat bizar într-o situație de conflict, reflectată într-un film pe curaj.tv. Bizar, pentru că a întocmit o ordonanță fantasmagorică pe ziaristul și activistul social Oleg Brega, în lipsa unei plângeri și a unui reclamant propriu-zis, deci și-a cam depășit atribuțiile, cum ar veni. Dar câte nu faci când cineva ți-e antipatic...

Ei bine, în rechizitoriul său, Ivan Diacov cere amendarea unui reporter al curaj.tv, care înregistra o mulțime de încălcări ale regulamentului rutier de către un șofer de troleibuz, invocând... exact!...filmatul agresiv. Și asta în pofida faptului că șoferul fusese demis pentru comportamentul lui bădărănesc și șofatul care punea în pericol evident circulația rutieră și securitatea pasagerilor (a fost reangajat ulterior pentru că e criză de lucrători în domeniu, dar asta e deja altă temă de discuție). Deci, în pofida probelor evidente acumulate de Brega și a lipsei unei plângeri care să constituie temei pentru o acțiune în justiție, procurorul-șef municipal a născut o ordonanță de toată frumusețea ce merită să ocupe un loc de cinste în analele (sau analurile) bazaconiilor juridice comise de unii procurori moldavi care, se pare, nu prea strălucesc la capitolul „cultură juridică”.

Mai nou, se pare că un alt procuror cere arestarea (sic!) lui Anatol Mătăsaru invocând același motiv - filmatul agresiv. Deci, Mătăsaru, după ce nu a reușit să obțină informația și „foița” necesară de la un judecător, care și-a bătut joc de solicitant și atribuțiile profesionale specifice, mai riscă să fie închis pe parcursul examinării dosarului. Doar a comis o crimă foarte gravă pentru sensibilitatea justițiarilor locali - FILMATUL AGRESIV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu