luni, 26 august 2013

Pasagerii lingușitori și inconștienți, complici cu șoferii infractori, poartă și ei vina pentru accidentele rutiere

pasaboiUn nou titlu de știri "Microbuz cu 21 de pasageri răsturnat la Râșcani". Poate că par inadecvat, dar eu mor de râs când mai văd în titluri și strigatul ȘOCANT. Nu e deloc șocant! În cazuri de genul ăsta, vina e împărțită egal de șofer, pasageri și organele impotente ce gestionează domeniul în cauză.

Ziceam și de vinovăția pasagerilor. Da, aceștia sunt vinovați în măsura în care nu doar că tolerează comportamentul criminal al șoferilor ce le pune viața în pericol, dar îi mai și intimidează pe cei ce nu sunt de acord cu asta și încearcă să-i ceară socoteală aparenței umane de la volan. Așa sunt o mare parte a molotovenilor, lingușitori genetici, care se închină până și în fața unor vânzători, șoferi, femei de serviciu în situații când îi cred pe aceștia un soi de șefi sau în eventualitatea unui câștig, măcar și de ordin simbolic (vor căpăta respectul lor).

Deci, situația dezastruoasă de pe șosele, războiul rutier are loc și din cauza inconștienței și a cretinismului unor pasageri ori pasagere. Din păcate, nu creierul lor, al celor cu limba în fundul șoferilor criminali, se scurge neapărat pe asfalt în urma unui accident rutier grav, că de ei nu mi-ar părea deloc rău. Vorba aia: cum și-au așternut, așa au și dormit.

P.S. Apropo, să ne amintim în acest context și de ordonanța procurorului general Ivan Diacov, unul megaextrasuperabsurd, în care el cere să fie amendat nu șoferul de troleibuz surprins de un reporter că vorbea la telefon în timp ce se afla la volan, ci omul cu camera pentru că l-a filmat agresiv, din unghiuri provocatoare :))))))))) Și în acest caz pasagerii au fost la "înălțime", adică inconștienți și coalizați cu șoferul care făcea tot ce putea să le scurteze viața. Cum să nu ții cu el, binefăcătorul, în astfel de cazuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu