miercuri, 17 iunie 2015

Nu a participat la dezbateri tv, dar e votată masiv

alegatoriGrecianîi își demonstrează fățiș disprețul față de electorat prin neparticiparea la dezbateri electorale (se teme să nu se facă de râs în ele), dar totuși e votată masiv de chișinăuieni. Își imaginează cineva că, într-o țară normală, un politician poate evita dezbaterile, păstrându-și în același timp intacte șansele de a fi ales ori chiar sporindu-le? În RM anume așa se întâmplă.

Se plângea zilele astea un alt gospodar, verde, că a fost votat doar de 3 procente din electorat din cauza partidului în serviciul căruia s-a angajat în alegeri. Dar în dezbateri nu s-a prezentat niciodată, își trimitea doar reprezentanții la ele. Se vede că a uitat de zicala: „Ochii care nu se văd, se uită”. 

Norocul Zino4kăi (și al lui Dorinel) e că la noi electoratul votează geopolitic, altfel o pățea și ea ca Serafică, care nu a fost văzut de minoritățile etnice drept un reprezentant al lor.

În rest, probabil dezbaterile electorale sunt inutile pentru moldoveni, cât timp gândesc cu picioarele și votează tot cu ele. Poate de asta vulpoii ce acced la putere, ținând cont de cu totul alte realități decât cele normale la prima vedere, nici nu se obosesc să-și mai târască fundul prin studiourile tv care le oferă o șansă uriașă de a se băga în seamă și a-și afișa calitățile de politicieni demni de funcții publice.

P.S. Grecianca se lăuda zilele astea că preferă să meargă la întâlniri cu alegătorii în locul dezbaterilor tv. Evident, e la mintea cucoșului că acolo va avea presă favorabilă, fotografi care să-i facă poze din unghiuri convenabile, nimeni nu o va incomoda cu întrebări neplăcute. În plus, mai poate face și din necesitate virtute. Ce numai nu fac pentru alegătorii lor mult iubiți politicienii care se simt cu musca pe căciulă și se tem să nu fie deconspirați în direct la tv :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu