miercuri, 19 noiembrie 2014

Pentru ăștia mă îndemnați voi să votez ca țara să nu ajungă în mâinile rușilor?

pulitsaPentru prima oară voi vota la alegeri din considerente strict egoiste. Gata, s-a terminat cu fobiile că țara ar putea fi înghițită de ruși dacă nu-i votăm pe pațanii ce au născut o mulțime de clone prorusești doar ca ei să dea bine pe fundalul lor. Va fi țara înghițită de ruși? Să fie, nu-mi pasă. Și cum poate să-mi pese dacă autoproclamații proeuropeni mențin legi demne de o societate sclavagistă, care anulează totalmente cel mai important drept al unui cetățean dintr-o societate democratică: dreptul de a alege. 

Ieri, am postat un link la o postare de-a lui Andrei Usatâi spre un text ce trata problema penalităților impuse de statul democratic și european RM cetățenilor care nu au poliță medicală. Poate nu știe omul situația adevărată și de asta se tot laudă cu pereții lui frumoși din spitale, informându-ne sentențios că prețul calității e mare. Sărmanul, el habar n-are că oamenilor fără poliță le pasă cel mai puțin de pereții lui din spitale, ei având probleme mult mai mari, din simplu motiv că suferă de foame cam tot anul împrejur, și de frig iarna, că n-au bani pentru necesitățile elementare, că sunt la limita supraviețuirii. De unde să mai ia mii de lei să-i cumpere polița? Ei bine, ministrul Sănătății a șters linkul. Deci, e conștient de starea adevărată de lucruri, dar o face pe naivul bine-intenționat. Și pentru ăștia mă îndemnați voi să votați ca țara să nu ajungă în mâinile rușilor? Vreți votați? Eu o voi face strict dacă-mi promiteți că anulați penalitățile dictate de legea asigurărilor medicale, cu caracter pronunțat neconstituțional, indiferent de vectorul vostru geopolitic.

Este revoltător și modul în care presa abordează subiectul, confundând agramat (dar intenționat) problema poliței medicale cu salarizarea medicilor sau cu mita din spitale și eludând în felul ăsta problema adevărată - a inadmisibilității persecutării și penalizării oamenilor pe motiv că nu pot sau nu acceptă să procure un serviciu băgat cu forța pe gât. Un exemplu în acest sens este și materialul de pe IPN.

Reamintesc că, în Republica Moldova, polița medicală este un serviciu impus, plata anuală ajungând la cca 5 mii lei în 2015, iar de anul viitor, persoanele fără poliță ce intenționează că-și procure una vor trebui să achite datoria pentru ultimii trei ani. Persoanele fără poliță riscă amenzi, deposedarea de proprietate privată, muncă gratuită în folosul comunității și închisoare, din cauza amenzii uriașe pe care nu o pot achita.

P.S. Vă puteți exprima aici, în cadrul unui sondaj, atitudinea față de penalitățile impuse cetățenilor fără poliță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu