vineri, 28 noiembrie 2014

Doliu pe scena politică moldavă. „Blatnîie” sunt în șoc!

bulaCazul Renato Usatîi îmi amintește de bula financiară care a provocat mare haos în economia mondială, doar că în situația noastră concretă e vorba de o bulă politică ce s-a spart pe scena politică moldavă. Un aventurier a fost cotat în niște sondaje dubioase cu aproape 10 la sută din voturile electoratului, și lumea a început să-l vadă de facto ca fiind a treia forță politică din țară! Pațanilor bazați cu vrabia în mână deja li se năzărea o cioară falnică de pe gard ce croncănea, evident, bazat, promițându-le bratanilor că-i va băga la pușcărie pi petuhi de la guvernare. Bazariu! Oau, ce speranțe frumoase, bleagherimea moldavă era în delir!

Însă plăcintele îngurgitate acum un an-doi la festinele lui Usatâi au început să-și facă înzecit efectul după ce acesta a fost eliminat din cursa electorală. Evident, cel mai tare argument a fost că e inacceptabil să-i pui omului bețe în roate cu doar 3 zile înainte de alegerile propriu-zise. Nu contează de ce este el învinuit. Cică și voi, ăștilalți, ați comis păcatele astea. Reacția tipică a moldoveanului, nu-i așa? Până și liderul antimafiot și-a amintit de bancul cu canibalii care au eradicat canibalismul în tribul lor, mâncându-l pe ultimul canibal. Să înțeleg că se simte cu musca pe căciulă? Sau își imaginează că cifra uriașă a votanților lui Usatîi, suptă din deget, îi va ridica lui scorul electoral, că bratanii cu buletine vor curge gârlă spre el?

Din punctul meu de vedere, arestarea capilor grupărilor neonaziste și eliminarea din cursa electorală a pațanului pa jîzni e unica chestie faină care s-a făcut în perioada guvernării actuale, timp de 5 ani. Mă cam neliniștește acum starea psihică și emoțională a bleagherilor locali, să nu li se usuce ochii de la atâta plâns, dar îi pot numai consola cu speranța că pahanul îi va „mulțumi” poate și cu alte ocazii, și nu doar cu party-uri. Doar druganii adevărați, bratvanii nu se uită nișodată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu