sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cea mai mare formațiune politică din RM salută embargoul rusesc

embargouMai sunt state în lume, în afară de RM, în care opoziția politică să se bucure atunci când state străine instituie embargouri economice împotriva propriei țări? Aici, opoziția e în delir, fericită că Rusia a decis în sfârșit să se răfuiască cu țara în care locuiesc și ei, cei care pretind că le pasă de ea, de interesele ei naționale. Am impresia că, dacă mâine Rusia ar bombarda Chișinăul, comuniștii și sateliții lor sovietici ce se pretind de stânga, ar fi foarte bucuroși, găsindu-i toate justificările posibile.

Cu părere de rău, asta e RM. O bună parte din locuitorii ei sunt dușmănoși ideii de independență față de Rusia și sunt tare satisfăcuți când aceasta impune embargouri ori majorează prețul la gaze sau petrol, profitând de corupția demnitarilor locali ce pot fi foarte ușor mituiți, ca să nu diversifice sursele de aprovizionare, scăpând astfel de dictatul imperiului Răului. Și culoarea lor politică chiar nu contează deloc: toți sunt la fel! Banul lucește la fel de ademenitor în ochii lor.

Deci, să sperăm că Rusia nu va decide într-un final să ne bombardeze, pentru că avem destui descreierați care ar jubila, în culmea fericirii, că le-a fost satisfăcut orizontul de așteptare. Doar moldovenii au fost puși, în sfârșit, la respect! Poate se învață și ei minte și nu se mai burzuluiesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu