luni, 18 februarie 2013

Iaca nu ştiu

Am auzit mai multe luări de poziţie, conform cărora actualele răfuieli politice ar pune în pericol integrarea europeană a RM. În scenă îşi fac apariţia marile puteri. SUA, Rusia, China, Germania etc. s-au îmbulzit să privească la reglările de conturi filatiano-plahotniucciene, în speranţa că le va pica şi lor o bucăţică mai grasă de la festin. Iar dacă litigiul nu se va opri aici, există riscul implicării şi civilizaţiilor extraterestre mai avansate.

Eu zic că păruielile mogulilor sunt binevenite şi am impresia că toţi cei implicaţi, atât de o parte, cât şi de cealaltă, sunt cu pufuşor pe botişor. Măcar cu ocazia asta mai avem şi noi, prostimea, posibilitatea să mai aflăm câte ceva din afacerile necurate ale politiicenilor, funcţionarilor de stat, afaceriştilor etc., care s-au pricopsit cu averi uriaşe, case falnice, automobile de lux.

Totuşi, nu e prea riscant jocul? Nu riscăm să pierdem ultimul tren spre pre-Europa? Poate mai bine îşi împărţeau în tăcere banii şi sferele de influenţă, ca pe timpul lui Voronin, fără să se certe şi să se facă de râs în faţa norodului?

Iaca nu ştiu! La întrebarea asta nu vă pot răspunde. Cred că le-a fost greu să se sacrifice în halul ăsta, să rateze integrarea europeană de dragul nu ştiu căror bani murdari. Sunt oameni şi ei, au orgoliu, pretenţii, dorinţă de a urca tot mai sus, spre vârful puterii absolute. Doar noi suntem, nu ştiu de ce, fraieri şi nu profităm de spectacolul superb şi gratuit, care se desfăşoară de ceva timp sub ochii noştri înfricoşaţi şi nerecunoscători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu