luni, 21 februarie 2011

Chirtoacă ne crede chiar pe toţi idioţi?

"Biserica Matroana a fost incendiată intenţionat!", declată mai marele poliţiei municipale, Eduard Muşuc. Poate vă imaginaţi că poliţia va depista infractorii şi-i va obliga să compenseze daunele? Naivilor! De ce să-i pună la cheltuială pe bieţii infractori, când avem un primar atât de generos cum e Chirtoacă, care şi-a desfăcut larg ...bugetul Primăriei şi e gata să restabilească biserica ca şi cum nici n-ar fi ars. Doar se apropie alegerile locale! O biserică arsă e un dar ceresc în astfel de împrejurări. Tre' să fii fraier să-ţi scape ocazia.

Şi Chirtoacă nu e fraier, bineînţeles. După ce strada Alba Iulia a revenit la formatul ei iniţial, de parcă nici n-ar fi fost arsă, pardon, reparată, după ce clădirile vechi, incluse în registre speciale, sunt demolate, Chirtoacă, Grozavu şi Muşuc se precipită să declare problema unei biserici ce aparţine Mitropoliei vseia Moldovî, subordonată şi ea Patriarhiei ruseşti drept catastrofă naţională, drept o problemă morală care ar trebui să ne privească pe toţi. Poooftiiiim??? De când tre' să contribuim cu hurta la restabilirea unei întreprinderi corporatiste, a unui SRL religios discriminator? Chirtoacă ne crede chiar pe toţi idioţi? Şi de când un comisar de poliţie nu vânează infractori, da' se ocupă cu colectarea de fonduri pentru biserici?

Evident, actualul primar de Chişinău are nevoie de o pauză, că s-a surmenat. Poate se mai odihneşte un pic şi, peste patru ani, după ce i se mai limpezeşte mintea, se mai bagă la un mandat. Eliberat de preocupările pe care i le impunea funcţia, ar putea să se dedice cu trup şi suflet restaurării bisericii, dar cu implicare strict personală, cu bani exclusivi din punga lui, cu munci prestate pe şantier, eventual ca salahor. Şi de ce nu, ar putea să-i atragă la subotnik şi pe subordonaţii lui actuali, filantropi şi ei prin definiţie.

Un comentariu:

  1. Nu cumva organizatia voastra de pederasti a incendiato ca doar voi nu iubiti bisericile?

    RăspundețiȘtergere