marți, 10 noiembrie 2015

Rmoldovenilor nu le pasă de tarife, ei sunt preocupați de probleme globale

Rețelele de socializare sunt intoxicate de troli ce vor să ne facă să credem că unicul motiv al majorării tarifelor ar fi miliardul furat. Foarte frecvent, inși și inse ciudate își freacă palmele, plini de ranchiună și amintindu-ne că ne merităm soarta pentru că nu l-am votat pe Voronin ori Dodon. Ca și cum am fi avut pe timpul acestora un trai prosper pe care l-am ratat cu alegerea noastră nesăbuită. Ceva de genul ”Evropa ați vrut, na-vă Evropa!”. Ei, desigur, nu vor plăti conform noilor tarife, netransparente și umflate nejustificat, problema ne privește doar pe noi.

Trec pe lângă corturile instalate de Penatâi și Dodonbas. Lumpenii stau tolăniți relaxat, fumează, joacă în cărți. Nici pe ei tarifele nu-i privesc. Ei sunt animați de alte idealuri, celeste, nu terestre. Sau poate că ei nu sunt clasa muncitoare, poate-s novîie ruskie și nu le pasă nici cât îi negru sub unghie de majorări, oricât de semnificative ar fi acestea? Cred că ăsta e motivul cel mai plauzibil al atitudinii lor flegmatice față de scumpirile uriașe.

Iar ANRE o ține tot pe a lor, că numai miliardul furat e de vină, deși lor li se cere doar să facă publice cheltuielile REALE ale monopoliștilor și să justifice scumpirile în baza datelor complete și obiective, nu pornind de la calculele monopoliștilor. Iar ei ne oferă  argumente de troli ai oligarhului și monopoliștilor. De parcă cineva le-ar cere să soluționeze chestii ce nu țin de competențele lor.
ui și monopoliștilor. Deparcă cineva le-ar cere să soluționeze chestii ce nu țin de competențele lor.

Asta e, cu părere de rău, majoritatea moldo consideră că e sub demnitatea lor să protesteze împotriva abuzurilor ce le ating interesele personale. Iaca la protestele supraindividuale ce se referă la țară, planetă, sistem solar, galaxie, univers e altă treabă. Acolo se poate de implicat, că e ceva nobil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu