joi, 26 noiembrie 2015

Facturi umflate și majorări de tarife? Facem!

Procurorii md au declarat că au depistat o schemă frauduloasă prin intermediul căruia monopoliștii aborigeni ai gazelor își comercializau o parte a mărfii fără ca tranzacțiile să fie declarate. Toată spălarea asta de bani era trecută la „pierderi tehnologice” în rețeaua de distribuire.

Nu știu de ce, dar am impresia că una din motivațiile cele mai frecvente ale majorărilor uriașe de tarife este anume „pierderile în rețea”. Acum nu e greu de înțeles, deși nici în trecut nu era un mare secret, pe cine întreținem noi atunci când achităm facturi extrem de umflate la gaze și curent electric, care ne fac viața coșmar sau chiar imposibilă. Luxul corupților ne costă scump, nu-i așa?

Nu e greu de înțeles și de ce ANRE nu face publice integral toate cheltuielile monopoliștilor, ca și cum noi am fi obligați să-i credem pe cuvânt. Dar cine știe câte scheme de căpătuire mai sunt la mijloc, doar nu degeaba șmecherii ăștia ne amenință cu noi majorări la fiecare două săptămâni. Mai ales că și presa moldo e tare neliniștită unde vor serba Crăciunul chișinăuienii, în loc să fie interesată de strangularea poporului prin tarife insuportabil de mari și mai ales nejustificate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu