vineri, 22 mai 2015

Gospodarul revine

gospodarulMarele gospodar revine, secundat de un politician pe măsură. Unul verde. Pompos și cu fițe, fără scrupule. Unul care e azi fără comuniști, iar mâine nu poate fără ei, care îl proclamă pe principalul oligarh moldo drept cel mai mare pericol pentru statul de drept aborigen, ca mai apoi să facă alianță cu el. Un adevărat poilitican, ce să mai vorbim. 

Acum are nevoie de un gospodar la cârma Chișinăului, deși cel mai degrabă e conștient de lipsa lui de șanse. Înțelegem că, în imaginarul moldovenilor ce suferă cronic de inaniție, persoanele solide par oameni de succes, serioși, așezați la casa lor etc., deși calitățile în cauză nu îmbunătățesc viața comunității, ci doar a inșilor gospodari. Adică gospodari pentru sine.

După ce a renunțat la partid, sacrificându-l, ca un adevărat gospodar, Urechean s-a îngropat la Curtea de Conturi, unde practic nu s-a mai auzit nimic de el. Probabil, în domeniul lui de activitate totul a decurs perfect pe parcursul mandatului său, respectiv nu avea de ce să intervină, ca să sesizeze ori curme ilegalități. Poate de asta și vrea să revină la primărie, ca să simtă pulsul vieții, să pună capăt debandadei de la primăria municipală, să redevină ceea ce a fost până la funcția de președinte al Curții de Conturi, adică un gospodar adevărat și irezistibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu