miercuri, 11 martie 2015

Bd Ștefan cel Mare (și nu doar) colcăie de ilegalități

Am sunat iar la #112 au venit, pe rind, doua echipaje de politie sa vada cum se vind ‪#‎ghiocei‬ pe bulevardul central din capitala! ‪#‎Gemenii‬” (Oleg Brega)

Cred că cel mai puțin o au în comun cu statul de drept organele acestei țări care ar trebui ele, în primul rând, să țină cont de buchia legii, de procedurile care se aplică în relaționarea cu cetățenii. Spre deosebire de polițiști, de exemplu, pușcăriașii își respectă cu sfințenie codurile nescrise. În schimb funcționarii publici scuipă zi de zi pe legile scrise, disprețuindu-le fățiș, fără nicio jenă. Doar toți știu că legile sunt pentru fraieri. Băieții șmecheri știu cum să se descurce în viață pe cont propriu.

Dacă o să ieșiți pe bd. Ștefan cel Mare și Matincă Sfânt veți vedea cum ilegalitățile colcăie: servicii de taxi ilegale, respectiv neimpozitate, flori rare incluse în Cartea Roșie care se vând în fiecare primăvară cu camioanele. Iar polițiștii, chemați să fixeze ilegalitățile, fie se justifică că nu e sectorul lor, fie vin și constată ceva a lehamite, fără să întreprindă nimic în măsură să curme activitatea contrară legislației. Și se vede de la o poștă că-i irită anume persoana cu camera ce reclamă încălcările, nu cei ce preferă să fie certați cu legea. Să fie din cauza că se regăsesc în ei, că se simt la rândul lor cu pufușor pe botișor? Sau e din cauza că nu-și pot penaliza partenerii de afaceri?

Poate vă imaginați că polițiștii, care par să fie în realitate niște urși coala salarizați, nu intervin în situații din astea minore pentru că-i preocupă infracțiuni mai grave? Nu știu de ce, dar tare sunt sceptic: „Degrabă se fac 6 ore de cînd am scris la #IGP.md plîngere că am fost ameninţat cu moartea, dar nu vin reacţii, o fi ocupaţi, complici, lipsă” (Oleg Brega).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu