vineri, 30 ianuarie 2015

Leul se prăbușește din cauza meteoritului ce a evitat ciocnirea cu RM

Cine are studii de economist, poate face un calcul din care să aflăm și noi, nespecialiștii, cam cu cât contribuie BEM la devalorizarea leului prin injectarea a miliarde de lei în cele 3 bănci care și-au evacuat capitalul în Rusia. Nu cumva devalorizarea galopantă a monedei md se datorează exclusiv menținerii lor artificiale în viață?

De la Dorin Drăguțan nu aștept decât alte scenarii infantile de explicare a crizei, pe măsura personalității lui. Ceva de genul „e din cauza ninsorilor ce întârzie să cadă, fapt ce va provoca compromiterea parțială a roadei de anul viitor și, implicit, majorarea prețurilor la alimente, medicamente, energie electrică și gaze”. Că doar n-o spune că put cariile din propria sa gură ori că a tolerat formarea situației actuale din sistemul bancar, fapt care a și condus direct la prăbușirea leului și la apropiata explozie a prețurilor.

Apropo, Ghimpu o făcea nu știu cum pe principialul la negocierile de formare a coaliției, pomenind și ceva de BEM, ca și cum nu datorită PL ar fi fost Drăguțanu înscăunat în funcția de guvernator al Băncii Naționale. Măcar de s-ar fi delimitat ori ar fi condamnat cumva prestația lui jalnică, pentru o minimă credibilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu