marți, 7 septembrie 2010

Plaho..., adică AIE, vor pachet de legi antipresă

AIE a decis să se ţină de cuvânt şi să se apuce de reformat. Pe de-a 'ndoaselea, dar nu contează. Reforme să fie. Cei 4 crai s-au arătat foarte deranjaţi şi iritaţi că nu li s-a făcut imaginea de zei pe care ar fi meritat-o în campania de promovare a referendumului şi acum ameninţă presa cu represalii. De parcă am avea cea mai liberă mass-media din lume, care ar mai trebui căluşată din când în când. Deci liderii Alianţei promit că vor adopta în Parlament un pachet de legi care să cuminţească presa. Parcă am mai auzit recent ameninţări la adresa acestei instituţii din partea unui alt personaj implicat într-un mare scandal de corupţie. Cred că fac parte din aceeaşi familie, ăştia cu ameninţatul şi intimidarea presei.

Se pare că vremea bomboanei a trecut şi a venit timpul biciului. E surprinzător cum au reuşit cei 4 muşchetari să permită atâta libertate timp de un an. Acum, dacă tot caută să ajungă la o înţelegere cu comuniştii, poate-poate reuşesc să guverneze împreună, represaliile şi limitarea libertăţior de exprimare ar fi în firea lucrurilor.

Iar noi naivii aşteptam pachete de legi care să stârpească corupţia. Că parcă aşa se bâlbâie Ghimpu şi Filat, cei doi piloni ai democraţiei moldave, că nu pot interveni în justiţie şi anula principiul separării puterilor în stat. Atunci să adopte pachete de legi. Împotriva corupţiei, nu a presei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu