luni, 14 iunie 2010

Securitatea e mai presus de orice

Proaspăt convertitul ziarist de la "Moldavskie vedomosti", Dmitrii Ciubaşenco, care s-a lansat cu fast în politică alături de Pasat şi Kantarean, susţine că toţi cei ce nu le susţin demersul privitor la introducerea Bazelor Ortodoxiei în calitate de disciplină şcolară obligatorie sunt dirijaţi de politicieni. E tare Dima ista! Crede că toţi sunt capabili de pavaroati de estea pe care le face el, maestrul în viraje. Îşi imaginează că toţi se prostituează, indiferent de idee, vajna banu' să iasă. El paţanu nu realizează că religia băgată pe gât poate provoca greaţă, scârbă, repulsie unei părţi importante a societăţii. Că tineretul, în special, n-a cresut în grote şi că îşi poate asuma liber şi fără nicio mustrare de conştiinţă ateismul vesel în dauna credinţei sumbre.

Dar ai vrea foarte tare ca ONG-urile să susţină introducerea religiei obligatorii în şcoală, nu-i aşa dle fost ziarist şi actual politician? Doar asta v-ar propulsa în Parlament. Bani mulţi, funcţie înaltă, viaţă uşoară, la călduţ iarna şi la răcoare vara, îmbrăcat la costum, nu în salopetă unsuroasă. Ia ce bine ar mai fi să vă sprijine ONG-urile în demersul vostru de aservire a societăţii instituţiei ecleziastice.

Şi apropo, de ce manifestaţi atâta discriminare? ONG-urile care militează pentru predarea obligatorie a religiei în şcoală nu sunt dirijate de politiceni? Dacă tot faceţi afirmaţii deşănţate, de ce nu precizaţi şi căror partide se supun ONG-urile ce se împotrivesc idiotizării religioase a copiilor? Că aşa şi eu pot susţine că am descoperit elixirul vieţii şi să nu ofer în acelaşi timp nicio dovadă.

Aaaaa, am înţeles. Voi doar nu sunteţi politicieni, ci slujitori ai Domnului, care vor numai binele ţării, securitatea ei. Voi sunteţi în afara oricăror bănuieli. Asta e, securitatea e mai presus de orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu