marți, 15 septembrie 2015

Sreleț, sau Cinismul deșănțat

Se spune că una din reginele Franței, Maria Antoaneta, a fost decapitată după ce ar fi făcut o remarcă cinică la adresa mulțimii înfometate ce protesta în timpul Revoluției Franceze: „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!”. Chiar dacă timpurile s-au schimbat și pedeapsa cu moartea a fost abolită, gustul pentru persiflarea poporului nu a dispărut, dimpotrivă. Avem și noi pe plai guvernanți extrem de obraznici care se prefac că nu înțeleg de ce zeci de mii de oameni ies în piață. Unul din ei e premierul Sreleț care le-a cerut astăzi manifestanților să plece pe la casele lor, să elibereze PMAN pentru că se apropie Festivalul Vinului. În plus, autorizația de a protesta e până la sfârșitul lunii, deci fiți buni după aceea și cărăbăniți-vă. Ați protestat destul, acum strângeți-vă jucăriile și lăsați-ne pe noi să ne distrăm. Ce, protestați împotriva corupției, pentru demisia guvernului? Protestați! Dar după asta nu uitați să plecați acasă și lăsați-ne să guvernăm, să dezvoltăm țara!

Alți ciudați ca Sorbonel ori Candu se arată, la fel, uluiți de faptul că poporul nu e cu guvernarea, așa cum ar trebui să fie! Mai ales că ea, deși fură ori tolerează furtul miliardelor, e totuși proeuropeană. Unde mai găsești așa chilipir? 

Dar asta e. Dacă poporului îi plac hidoșeniile corupte și cinice ce râd pe seama lui îmbogățindu-se, să-i aleagă în continuare. Ei doar îs de-ai noștri și numai binele ne vor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu