sâmbătă, 30 aprilie 2011

TRM-ul n-a devenit încă o companie cu adevărat publică

Azi se împlinesc 3 ani de când câțiva membri ai asociației Hyde Park au ieșit să protesteze împotriva unei televiziuni publice ce-și serba cu fast jubileul de 50 de ani și care, în loc să informeze publicul contribuabil, cânta osanale puterii comuniste, fiind pusă totalmente în serviciul PCRM pentru care făcea propagandă cu sârg.

Poliția, ca de obicei, și-a făcut datoria ilegală și a reținut protestatarii doar după câteva minute de protest. După aproape 24 de ore de arest ilegal, membrii Hyde Park, reținuți ilegal, au fost transportați la judecată unde, judecătorul M. Diaconu, foarte iritat, a fost convins cu greu să amâne judecata, ca să putem fi reprezentați în condiții decente, mai ales că avocatul din oficiu era un simplu figurant la parodia de proces.

După câteva zile, în urma unui proces aberant, judecătorul Diaconu l-a condamnat pe Oleg Brega la 3 zile de închisoare, iar pe Ghenadie Brega l-a amendat cu o anumită sumă de bani, în pofida probelor ce vorbeau clar în favoarea membrilor Hyde Park și care arătau caracterul evident ilegal al acțiunilor angajaților MAI. Deci, după câțiva ani, simulacrul de proces va costa cu siguranță RM încă un proces la CEDO.

Acum TRM pare să se fi reformat un pic. Dar numai un pic. Pentru că continuă să cenzureze, să discrimineze întregi categorii umane la cererea unor grupulețe religioase si, probabil, a noilor guvernanti ce se tem să nu-si piardă electoratul. Despre ce fel de reformă mai poate fi vorba dacă deja de jumătate de an se tergiversează darea pe post a unui film inocent despre drepturile omului. Și aici RM va fi nevoită să-i despăgubească moral pe cei nedreptățiți din bugetul public dacă TRM nu se va conforma deciziei experților ce au considerat că filmul cu pricina poate fi difuzat la o televiziune publică.

Referințe:
http://www.curaj.net/?p=3794

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu