vineri, 15 august 2014

Dosarele jumărilor și alte găinării nu au dispărut din justiția reformată a RM!

Angajate care stau cu curul la petiționar, surdomute, fără să reacționeze în niciun fel la solicitări. Sunt convins că persoanele cu abilități reduse nu trebuie să fie în niciun caz discriminate în câmpul muncii, dar nu înțeleg cum să angajezi pe cineva într-o funcție unde e nevoie de auz și capacitatea de a vorbi, de a comunica cu vizitatorii!

După cum era și de așteptat, documentația gestionată de astfel de cadre suferă și ea de anumite hibe specifice neprofesionalismului sau relei-intenții, fiind deficientă la capitolul „integitate”. Numerotarea imperfectă a filelor dintr-un dosar penal îl poate costa libertatea pe un om nevinovat. Sau procurorii, grefierii, judecătorii consideră că e ok să fie incluse 10 pagini nenumerotate într-un dosar? Judecând după reacții, e culmea moralității în universul lor profesional!

În serviciul cui e justiția asta doar cu numele? Nu știu exact, dar nu pare deloc să fie una specifică statului de drept, și asta îngrozește pentru că orice cetățean nevinovat poate cădea pradă samavolniciei și mofturilor celor cărora li s-a atribuit putere pe care ei o pot folosi la bunul lor plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu