vineri, 13 ianuarie 2012

Viol biblic, cu sfârşit fericit

Dacă un om întîlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, şi se întîmplă să fie prinşi, omul care s'a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint; şi, pentru că a necinstit-o, s'o ia de nevastă, şi nu va putea s'o gonească, toată viaţa lui. (Deuteronom 22:28-29).


Ştirile care ne informează despre violuri, spre deosebire de altele, sunt însoţite deseori de imagini foarte inocente, dacă nu chiar romantico-sexi. Poza de alături, preluată de pe un site aborigen foarte vizitat, care a preluat-o şi el, la rândul lui, de pe un site din România, nu pare deloc să condamne crima oribilă. Dacă n-ar fi însoţită de textul explicativ, am putea crede că e vorba de o tânără frustrată de un act sexual nereuşit, ratat. Violatorul îşi trage mândru şi suveran şliţul, de parcă ar fi remunerat de stat să presteze serviicii de viol.

Apropo, cum mai e acum cu fetele violate? Cartea sfântă prescrie că violatorul trebuie să plătească vreo 50 de arginţi şi să o ia de nevastă, dacă tot a spurcat-o. Adică şi violată, şi căsătorită cu un sifilitic sadic. Fericire totală. De asta oare să fie femeile oare mult mai religioase decât bărbaţii? Sau pentru că-s obligate să poarte baticuri în biserică şi să nu calce în altar?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu